Fogelsangh-State ontvangt tijdens het Goed Geld Gala schenking van de BankGiro Loterij

Tijdens het Goed Geld Gala 2016, heeftFogelsangh-State, samen met vijf andere historische huizen, € 545.000,- ontvangen ten behoeve van herstel van het interieur.

Samen met vijf andere historische huizen (Havenzate Mensinge, Slot Zuilen, Kasteel Duivenvoorde, Kasteel Heeze en Kasteel Middachten) ontving Stichting Fogelsangh-State de cheque ten behoeve van restauratie van een uiteenlopend aantal interieurstukken en schilderijen. Met deze bijdrage kan een groot aantal monumentale museale objecten worden opgeknapt. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Voor Fogelsangh-State gaat het onder meer om de restauratie van schilderijen en familieportretten. Fogelsangh-State is een opengesteld buitenhuis waarbij bezoeker zo in een rijk verleden stappen. Vanaf 1 mei start het nieuwe seizoen weer en worden ook op aanvraag groepen rondgeleid. Het publiek zal geen last hebben van de restauratiewerkzaamheden en zijn vanaf mei van harte welkom.

Stichting Kasteel Middachten nam het initiatief om tot deze gezamenlijke aanvraag te komen en is evenals de andere kastelen/buitenhuizen zeer verheugd met het resultaat.

Omrop Fryslan 8 december 2015

Natuurwerkdag 2015

Op de Natuurwerkdag steken jong en oud door heel Fryslân de handen uit de mouwen om het landschap een opknapbeurt te geven. In samenwerking met verschillende andere organisaties organiseert Landschapsbeheer Friesland de Natuurwerkdag in Fryslân alweer voor de vijftiende keer.

De Friese Natuurwerkdag telt dit jaar 22 locaties, waaronder Fogelsangh-State, waar jong en oud aan het werk kunnen tijdens de grootste, groene vrijwilligersactie van Nederland. Door heel Nederland telt de Natuurwerkdag ruim 500 locaties. Dit jaar wordt de officiële aftrap van de Friese Natuurwerkdag gegeven door gedeputeerde Johannes Kramer op Landgoed Lauswolt bij Beetsterzwaag. Daar gaan vrijwilligers een voormalige parkeerplaats omvormen tot een prachtig stukje heidenatuur. Elk jaar doen er meer mensen mee met de natuurwerkdag. Vorig jaar trok deze dag maar liefst 735 vrijwilligers, verspreid over 18 locaties in de provincie.

Zaterdag 7 november 10:00 uur starten we met een kop koffie en gaan dan samen met scouting De Brimzen www.brimzen.nl uit Buitenpost aan de slag in het bos. Jonge bomen worden uitgedund, hagen worden geknipt en takken worden opgeruimd. We hebben er zin in!

IMG_2363