Fogelsangh-State vanaf 20 juli 2017  geregistreerd museum

Na een jaar lang intensief werken aan de collectie, de klimaateisen en de luchtvochtigheid van museum Fogelsangh-State is het gelukt de normen van dit museum te toetsen aan de landelijke normen van het museumregister en de volwaardige museumerkenning te krijgen.

Het Museumregister is een register van museale instellingen die aantoonbaar voldoen aan criteria voor een kwalitatief hoogwaardige invulling van de functies van een museum. Deze criteria zijn samengevat in de Museumnorm. Het doel van museumregistratie is het zichtbaar maken, bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de Nederlandse musea ten behoeve van het verantwoord beheer van het museale erfgoed in Nederland.

Voor Fogelsangh-State is dit een enorme opsteker zeker gezien de relatief kleine bezetting en bemensing van uitsluitend vrijwilligers. Meer en meer bezoekers weten de weg naar Fogelsangh-State te vinden. Is dit niet voor een museaal bezoek dan is het wel voor het totaal concept van evenementen. Vaste evenementen zijn de laatste zondag van de maand bij “Muziek rond de vleugel” een muzikaal museaal bezoek. Binnenkort wordt het tegeltje met daarop het logo op de state geschroefd.

Omrop Fryslan 8 december 2015

Natuurwerkdag 2015

Op de Natuurwerkdag steken jong en oud door heel Fryslân de handen uit de mouwen om het landschap een opknapbeurt te geven. In samenwerking met verschillende andere organisaties organiseert Landschapsbeheer Friesland de Natuurwerkdag in Fryslân alweer voor de vijftiende keer.

De Friese Natuurwerkdag telt dit jaar 22 locaties, waaronder Fogelsangh-State, waar jong en oud aan het werk kunnen tijdens de grootste, groene vrijwilligersactie van Nederland. Door heel Nederland telt de Natuurwerkdag ruim 500 locaties. Dit jaar wordt de officiële aftrap van de Friese Natuurwerkdag gegeven door gedeputeerde Johannes Kramer op Landgoed Lauswolt bij Beetsterzwaag. Daar gaan vrijwilligers een voormalige parkeerplaats omvormen tot een prachtig stukje heidenatuur. Elk jaar doen er meer mensen mee met de natuurwerkdag. Vorig jaar trok deze dag maar liefst 735 vrijwilligers, verspreid over 18 locaties in de provincie.

Zaterdag 7 november 10:00 uur starten we met een kop koffie en gaan dan samen met scouting De Brimzen www.brimzen.nl uit Buitenpost aan de slag in het bos. Jonge bomen worden uitgedund, hagen worden geknipt en takken worden opgeruimd. We hebben er zin in!