1 mei is Fogelsangh-state weer voor publiek open. Mocht u met een groep groter dan 8 personen een geheel exclusieve rondleiding willen buiten het seizoen, is dit mogelijk via ons contactformulier.

Programma 2019:

Over de Grens

Fogelsangh-State heeft een lange traditie van “ over de grens”. Een gedeelte van het landgoed ligt in Achtkarspelen en het andere gedeelte ligt in Kollumerland. De grens tussen die twee gemeenten is de Swadde, een oeroude waterloop, en die Swadde was al in de 16e eeuw de grens tussen het Bisdom van Münster en het Bisdom van Utrecht. “Over de grens” Speelt ook bij de families die op Fogelsangh-State woonden. Cecilia van Heemstra (1769-1836) was een dondersteen, moest van haar moeder trouwen met haar neef van Sytzama, maar ging er vandoor met haar vriend van Haren, vluchtte met hem “Over de grens” was ook steeds voor Hector Livius van Heemstra, de laatste mannelijke bewoner van Fogelsangh-State. Hij reisde veel en vaak “over de grens”, bezocht de Libanon, Israel, Egypte en op de terugreis van één van zijn verre reizen kwam hij in Bremen, net “over de grens” van hier uit, en vond daar “over de grens” zijn vrouw Adeline Engelken en zij leefden lang en gelukkig op Fogelsangh-State.

zondag 25 augustus

Masterclass gegeven door Frans Douwe Slot. Op inspirerende wijze neemt Frans Douwe Slot zijn leerlingen mee in de wereld van piano.

13:30-16:00 uur regulier tarief 5,- euro pp.

Zaterdag 21 september

20:00 Huisconcer door Rebecca Nuez suarez, viool en Daniel Leiro Castro piano. 20,- pp. voor meer informatie zie www.kunstkringhardegarijp.nl

 

zondag 29 september

Mocht u hiervoor input hebben, zelf muziek komen maken? Dat kan! neem contact op via ons contactformulier of rechtstreek via de kunstkring Hardegarijp.