Krystkuier in Feankleaster

Veenklooster kent sinds het jaar 2000 een traditie van kerstwandelingen; ‘Krystkuiers’. De unieke sfeer en uitstraling van het dorp, met de Brink, Fogelsanghstate, de karakteristieke huizen en boerderijen, het coulissenlanschap en het Veenkloosterbos met de rustieke vijverpartijen vormen een fantastisch decor om de geschiedenis van het kerstverhaal uit te beelden.

Bij de Krystkuiers treffen mensen elkaar vanuit verschillende achtergronden en opvattingen maar met een gezamenlijke interesse voor het kerstverhaal in een bijzondere omgeving. Uniek is ook dat iedere keer weer dorpsbewoners, omringende kerken en mensen uit de regio, wel of niet christen, met veel enthousiasme helpen de Krystkuier tot een succes te maken.

Van Kribbe naar Kroon

Jezus is geboren in een Kribbe, hij is niet gekomen voor de wereldse Kroon. Hij is gekomen voor de eeuwige Kroon en om die met ons te delen. Het delen van die Kroon zal op verschillende manieren tijdens de kerstwandeling worden uitgebeeld. Met muziek, zang en moderne dans op de route, leidt de wandeling langs de herders en schapen, van het paleis van Herodes uiteindelijk naar de stal, waar zangeres Pearl Jozefzoon Maria zal toezingen.

Kaartverkoop en meer informatie

De Krystkuier is een ‘doorstroom’-evenement, waarbij om de 10 minuten een groep start met een begeleider. Het gehele evenement vindt in de buitenlucht plaats. De tocht is ca 4km lang en gaat in het donker over verharde en onverharde paden, door het land en door het bos. De route is niet geschikt voor buggy’s met kleine wieltjes en rolstoelen.
U schrijft in op een vaste starttijd tussen 17.30 en 20.00 uur. 

Toegangskaarten voor de Krystkuier zijn vanaf 5 november uitsluitend online via deze website verkrijgbaar. U krijgt na betaling uw toegangsnummer per e-mail toegestuurd. Deze kunt u uitprinten, maar tonen van uw toegangsnummer / bestelbewijs op het scherm van uw smartphone volstaat ook.

10% van de opbrengst van de Krystkuier wordt geschonken aan een goed doel in onze leefomgeving.
Restitutie van inschrijfgeld is niet mogelijk, ook niet wanneer de Krystkuier vanwege aangescherpte coronamaatregelen of overmacht geen doorgang kan vinden.

Kinderen t/m 18 jaar €4,50

Volwassenen €8,50

Alle deelnemersinformatie vindt u hier

Houd de website in de gaten voor meer informatie, of volg ons via Facebook en Instagram:
Vanaf 1 december lichten we via een Adventskalender op Facebook en Instagram elke dag een tipje van de sluiter op over de Krystkuier!
Voor vragen zijn wij te bereiken via info@feankleaster.nl