Wij zijn open! reserveren is niet nodig!

Beste bezoekers,

Graag heten wij u welkom op Fogelsangh-State. Met enige aanpassingen is ons museum coronaproof en bent U van harte welkom!

Niet gratis

Het Park is tijdens Open monumenten en tuindagen gratis toegankelijk. Dit geldt niet voor het museum.

Open tuin dagen 

Open Monumentendagen 2021, 11 en 12 sept. worden voor belangstellenden rondleidingen (max. 25 personen, gratis) door het park georganiseerd, zaterdag o.l.v. Jan Willem Zwart, hoofd vrijwilligers en zondag o.l.v. Els van der Laan van buro Noordpeil. Tijd rondleiding:  14.00 uur. Aanmelden voor de rondleiding:  info@fogelsangh-state.nl

Over de Grens

De korte expositie “Over de Grens” gaat ook in 2021 verder! Fogelsangh-State heeft een lange traditie van “ over de grens”. Een gedeelte van het landgoed ligt in Achtkarspelen en het andere gedeelte ligt in Kollumerland. De grens tussen die twee gemeenten is de Swadde, een oeroude waterloop, en die Swadde was al in de 16e eeuw de grens tussen het Bisdom van Münster en het Bisdom van Utrecht. “Over de grens” Speelt ook bij de families die op Fogelsangh-State woonden. Cecilia van Heemstra (1769-1836) was een dondersteen, moest van haar moeder trouwen met haar neef van Sytzama, maar ging er vandoor met haar vriend van Haren, vluchtte met hem “Over de grens” was ook steeds voor Hector Livius van Heemstra, de laatste mannelijke bewoner van Fogelsangh-State. Hij reisde veel en vaak “over de grens”, bezocht de Libanon, Israel, Egypte en op de terugreis van één van zijn verre reizen kwam hij in Bremen, net “over de grens” van hier uit, en vond daar “over de grens” zijn vrouw Adeline Engelken en zij leefden lang en gelukkig op Fogelsangh-State.