Beste bezoekers,

Wij organiseren regelmatig lezingen, muziek concerten en bijeenkomsten. Houd onze site in de gaten.

Zaterdag 17 september: Muzikale museumnacht op Fogelsangh-State De plek waar muzikale sterren schitteren

Friesland beleeft op zaterdag 17 september 2022 haar allereerste Museumnacht FRL. Twintig musea openen na sluitingstijd hun deuren met voor een provinciebrede en daarmee voor Nederland unieke Museumnacht. Met “de nacht is onze speeltuin” als centraal thema is in de musea een avontuurlijk en spannend programma van muziek, kunst, sprekers en verhalen te zien en te horen. Het programma van de eerste musea is nu al online te zien via www.museumnacht.frl Fogelsangh-State doet mee!

Fogelsangh-State bij nacht is een bijzondere gewaarwording. Zeker als het huis en de bijgebouwen in het teken staan van muziek. Muziek neemt de bezoeker mee in een rijk verleden. Muziek verrast de bezoeker in de verschillende ruimtes. Fogelsangh-State organiseert in samenwerking met Stichting Staten & Stinzen een drietal miniconcertjes met het echtpaar Poortinga. Robert en Meri Poortinga spelen tijdens de museumnacht om 20:30, 21:30 en 22:30. De eetkamer is hun “speeltuin”. Bezoekers kunnen de 19e eeuwse sfeer van het huis helemaal ervaren en worden uitgenodigd om zich hier ook op te kleden. De klanken van de vleugel van Robert en de viool van Meri geven het thema “speeltuin” een geheel andere dimensie. Meri en Robert Poortinga zijn bekend om hun eenheid in interpretatie en muzikale en technische capaciteiten. Het duo kan worden gezien als ambassadeurs van het viool-pianorepertoire. Met recitals gegeven in Spanje, Italië, Duitsland, Nederland en de VS hebben ze een repertoire opgebouwd dat zich uitstrekt van de barok tot de moderne tijd.

NB. Robert speelt alleen tijdens de museumnacht. Door omstandigheden is meri niet in de gelegenheid in Nederland te zijn. Robert heeft zijn programma aangepast. Het programma is interactief en passend bij de state.

Voor de drie concertjes is opgave noodzakelijk. Op info@fogelsangh-state.nl max 50 personen per concert.

Start van de museumnacht: 19:00 uur, entree € 5,00

foto: lezing Peter Nieuwenhuijsen juni 2022