Ons thema voor 2024 is “Aan tafel”

MUZIEK ROND DE VLEUGEL

Kunstkring Hardegarijp organiseert ook dit jaar weer i.s.m. Fogelsangh-State “Muziek rond de vleugel”. Hoogwaardige amateurmusici krijgen de mogelijkheid aan om op te treden

De aanvang is altijd om 14:00 uur.

De toegang is € 5,- euro toegang voor Museum Fogelsangh-State er is ruimschoots de gelegenheid het landgoed te bekijken.

22 sept Trio Tentativo, piano en fluiten

De aanvang is altijd om 14:00 uur.

De toegang is € 5,- euro toegang voor Museum Fogelsangh-State er is ruimschoots de gelegenheid het landgoed te bekijken en na het broedseizoen ook de bijbehorende parktuin.

zondagmiddag 15 september

Cecilia van Heemstra, door Anja van Wijck.

Zondagmiddag 17 november

Operazanger Igor Popov brengt betoverend concert ‘Chiaroscuro’ in Fogelsangh State te Veenklooster

Operazanger Igor Popov staat klaar om op 17 november een buitengewoon eerbetoon te brengen aan het leven met zijn betoverende concert CHIAROSCURO in de intieme setting van Fogelsangh State te Veenklooster . Het concert ontleent zijn naam aan de Italiaanse woorden voor licht en duisternis, en belooft een unieke muzikale ervaring te worden.

Het hoogtepunt van de avond is Popov’s beheersing van de speciale zangtechniek CHIAROSCURO, waarbij lichte en donkere kleuren in de stem worden gecombineerd. Deze techniek leent zich perfect voor het uitvoeren van lyrische en dramatische muzikale composities. Popov wordt bijgestaan door de getalenteerde pianiste Gulmira Issabekova, een laureate van internationale concoursen, die de muzikale begeleiding op zich zal nemen.

Het concertprogramma is opgedeeld in drie betoverende delen die elk een andere muzikale traditie belichten. Van de diepe ernst van Duitse componisten zoals Beethoven, Schubert en Schumann, tot de uitbundige expressiviteit van Italiaanse barok, en de rijke lyriek van Slavische, met name Russische en Oekraïense volksmuziek. Popov belooft een muzikale reis die luisteraars meeneemt langs de unieke kwaliteiten van elke cultuur, en tegelijkertijd de universele taal van muziek viert die ons allen verbindt.

Naast de indrukwekkende samenwerking tussen Popov en Issabekova, zal de pianist ook enkele prachtige solostukken ten gehore brengen. Als kers op de taart staat er aan het einde van het concert een verrassing gepland.

Mis deze unieke muzikale ervaring niet en reserveer snel uw kaarten op www.igorpopov.nl. Wees getuige van de harmonieuze samensmelting van licht en duisternis in de betoverende klanken van CHIAROSCURO.