Fogelsangh-State in Schotse sferen.

Landgoed Fogelsangh-State maakt zich op voor een nieuw seizoen. Hoe kan dit beter dan met muziek in stijl. Schotse muziek. Het duo Dancing Voices brengt zondagmiddag 15 maart van 14:00-16:00 uur intieme Schotse en Ierse folksongs die recht in het hart raken. Jouke Aukema en Carieke Pol van Dancing Voices zijn op elkaar afgestemd en hun stemmen klinken, afzonderlijk en samen, magisch en warm. “Soulfood” voor het oor. Jouke bespeelt, naast diverse snaarinstrumenten, zijn publiek als geen ander met zijn repertoire en Carieke ontroert met haar heldere stem en interpretatie van de verhalen achter de liedjes. Kortom; een optreden zoals folk in de oral tradition van het folk is bedoeld. Kom luisteren en geef de verhalen van de muziek en het landgoed door! Met verschillende instrumenten en bijzondere verhalen tussendoor staan deze ingrediënten garant voor een onvergetelijke zondagmiddag.

1 mei 2020 zijn we officieel weer open voor het publiek. In de winterperiode doen we dan misschien wel wat rustiger aan, voor groepen zijn wij altijd op afspraak open. Reserveer via ons contactformulier en ervaar Fogelsangh-State in de winter.

Muziek rond de Vleugel

In samenwerking met de Kunstkring Hardegarijp, wordt er weer een gevarrieerd programma rondom de vleugel gebracht. Data staan vast muziek komt zodra we weten wie komt spelen op deze site.

  • 7 juni
  • 5 juli
  • 23 augustus
  • 27 september

Over de Grens

De korte expositie “Over de Grens” gaat ook in 2020 verder! Fogelsangh-State heeft een lange traditie van “ over de grens”. Een gedeelte van het landgoed ligt in Achtkarspelen en het andere gedeelte ligt in Kollumerland. De grens tussen die twee gemeenten is de Swadde, een oeroude waterloop, en die Swadde was al in de 16e eeuw de grens tussen het Bisdom van Münster en het Bisdom van Utrecht. “Over de grens” Speelt ook bij de families die op Fogelsangh-State woonden. Cecilia van Heemstra (1769-1836) was een dondersteen, moest van haar moeder trouwen met haar neef van Sytzama, maar ging er vandoor met haar vriend van Haren, vluchtte met hem “Over de grens” was ook steeds voor Hector Livius van Heemstra, de laatste mannelijke bewoner van Fogelsangh-State. Hij reisde veel en vaak “over de grens”, bezocht de Libanon, Israel, Egypte en op de terugreis van één van zijn verre reizen kwam hij in Bremen, net “over de grens” van hier uit, en vond daar “over de grens” zijn vrouw Adeline Engelken en zij leefden lang en gelukkig op Fogelsangh-State.