Dag van het kasteel 2018

Traditioneel doet Fogelsangh-State tweede pinksterdag mee aan de www.dagvanhetkasteel.nl Dit jaar met een wel heel speciaal thema. “Verborgen verhalen”. Op Fogelsangh-State hebben we er nogal wat! Een aantal houden we verborgen, maar we gaan wel vertellen over etiquette, hoe dek je een tafel en wat hoort erbij? Maar ook onze klok-opwinder loopt rond door de state. Hij vertelt over de tradities van rouw bijvoorbeeld dat dan alle klokken worden stilgezet.  Er lopen allemaal personages door de state ieder met zijn eigen verborgen verhaal.

pinkstermaandag zijn wij open van 13:00-17:00

entree 5,- pp. kinderen half geld.

Van harte welkom!

Zondag 27 mei:

Muziek rond de Vleugel

Op zondagmiddag 27 mei start op Fogelsangh State in Veenklooster weer het nieuwe seizoen van “Muziek rond de Vleugel”, een museumbezoek met een muzikale omlijstingDeze muziekmiddag is sinds enkele jaren een samenwerking tussen de Kunstkring Hardegarijp en Fogelsangh State. Iedere laatste zondag van de maand, van mei tot en met oktober, organiseert de Kunstkring Hardegarijp een muziekmiddag waarin een podium wordt geboden aan muziekliefhebbers om elkaar te ontmoeten en samen te spelen. De muziek wordt hierbij verzorgd door onbetaalde amateurmusici. Het programma loopt van 13.30 uur tot ca. 15.30 uur. Na afloop kan ook nog een rondgang gemaakt worden in de Fogelsangh State. De entree bedraagt 5.-, het reguliere museum tarief.

Het echtpaar Johan en Lidwien van der Veer komen op geheel eigen wijze het nieuwe seizoen openen.Zij zullen afwisselend wat van hun repertoire laten horenLidwien van der Veer brengt liederen ten gehore in “Trio Duetto” samen met Gerda Groeneveld (zang) en Bauke Sienema (piano)Johan van der Veer speelt zelf klarinet samen met 3 anderen in een klarinet kwartet Quatre Bois”. Het “Trio Duetto” zal liederen zingen van o.a. Schumann, Mendelssohn, MonteverdiCavalli, Purcell en Bernstein. Het klarinet kwartet “Quatre Bois” zal stukken spelen van o.a. William ByrdBach, Schubert en Gerschwin. Tenslotte zal er gezamenlijk muziek van Mozart gespeeld worden.

Donderdagavond 31 mei De Faam de Baas 20:00 uur

Wie is de baas in huis? Wat is echte liefde? En wie houdt wie voor de gek? Maak kennis met het huishouden van heer Lambertus, zijn huishoudster Serpintsje en zijn knecht Bokke in deze komische opera De Faam De Baas. Een verhaal over machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, rijke mensen en hun personeel maar ook over sterke vrouwen en de kronkelige wegen van de liefde.

De Faam de Baas is een vertaalde versie van de oorspronkelijk Italiaanse opera La Serva Padrona uit 1733, geschreven door Giovanni Battista Pergolesi. Met deze vertaling en onze voorstelling willen wij dicht bij het publiek komen. De opera is vertaald naar een combinatie van Fries en Nederlands. Voor iedereen te volgen dus. De locaties waar wij spelen zijn ook klein en intiem van opzet. Opera op de huid.

De regie van deze opera is in handen van Gooitsen Eenling, een begrip in Friesland! Bariton Ben Brunt vertolkt de rol van Lambertus, Elizabeth Kooy speelt de rol van de Faam en Bokke, dat is Koos van der Wal.  Broer de Witte en musici uit binnen- en buitenland spelen de prachtige muziek van Pergolesi. De Faam De Baas is een productie van Stichting OperY

Voor meer informatie kunnen de mensen naar onze website www.defaamdebaas.nl

tickets uitsluitend via onderstaande link!

https://www.vanplan.nl/uitje/de-faam-de-baas-fogelsangh-state-veenklooster-38108493

22 en 23 juni

keningsmiel in Veenklooster. Zie voor alle details en opgave op www.feankleaster.nl

Zondag 24 juni :

Alexia Girgenson, 10 jaar oud, piano opent de middag.

Leerlingen van de klarinet klas van Janny Reijenga en

Herman Leusman(hobo) en Nanda Rozenstraten (piano)

zullen afwisselend de middag vullen.

Zondag 29 juli:

Masterclass piano door pianist Frans Douwe Slot.

Victoria Matvienko, 10 jaar oud.

Piano duo Marlien Kotte en Nanda Rozenstraten .

Zondag 26 augustus:

Pilot nieuwe formule “Muziek rond de Vleugel”.

in samenwerking met cultuurcentrum/muziekschool “De Wâldsang” te Buitenpost.

Zondag 30 september:

Marina van der Ploeg-Mikhailava. Zij speelt alt-viool in het fries kamer orkest.

Op deze zondagmiddag laat zij het publiek kennis maken met de schoonheid en de geschiedenis van de Russische Romantiek.

Zij zingt en begeleidt zichzelf hierbij op de gitaar.

Ook laten deze middag

Ottoline van der Kreek (cello) en Nanda Rozenstraten (piano) ons genieten van hun samenspel.

Zondag 28 oktober:

Senioren orkest Vivace olv Douwe Veenstra met een gevarieerd programma.

Volledige bezetting afgewisseld met solo optredens en meerdere verschillende combinaties uit het orkest.

 

Wil je wat van jouw repertoire komen laten horen?

Wil je leuk samenspelen met andere amateurmusici op de prachtige locatie fogelsanghstate?

Wil je gebruikmaken van de vleugel van de kunstkring hardegarijp?

Meldt je dan aan bij Willemijn van Rossum via 0613475616 of wsvanrossum@gmail.com