Tweede Pinksterdag: Dag van het kasteel op Fogelsangh-State

Tweede pinksterdag openen meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen in Nederland hun poorten en tuindeuren. Het thema van de nationale Dag van het Kasteel is dit jaar “Upstairs Downstairs” 

Kastelen, buitenhuizen, Staten en Stinzen, zijn zoveel meer dan alleen maar een onderkomen. Het zijn iconen in het landschap, zo is Fogelsangh-State in Veenklooster gezichtsbepalend voor de Gemeente Noardeast Fryslân. De meeste landgoederen zijn van oudsher geheel zelfvoorzienend. Producten van het landgoed werden door de vele personeelsleden verwerkt tot diners. Er waren strikte regels over wie er letterlijk boven mocht komen en wie niet. “Upstairs Downstairs”.

De Dag van het Kasteel is een landelijk initiatief waaraan Fogelsangh-State in Veenklooster al meer dan 15 jaar meedoet. De dag is bij uitstek een goede gelegenheid om dit erfgoed en het rijke verleden eens nader te bekijken. 

 2e Pinksterdag van 13:00-17:00 uur.

4 juni Muziek rond de Vleugel

Samen met de Kunstkring Hardegarijp organiseren we et veel plezier een muzikale zondagmiddag. Deze keer met Kwint. Kwint is een fluitensemble, dat bestaat uit zes zeer enthousiaste fluitisten: Jinke Lyklema, Aafke Reinders, Gerla Wempe, Heleen Hoogland, Nina Bouwman en Theo Boelens. Samen vormen zij de unieke combinatie van een ensemble voor gelijke fluiten. Het repertoire omvat muziek uit verschillende stijlperiodes van oude muziek tot hedendaagse. In 2008 werd begonnen met het spelen van kwintetten van Boismortier. Nu staan ook composities met een bezetting van vier en drie fluiten op het programma. Er wordt gerepeteerd in de Ceciliakerk van Lekkum.