30 sptember 2023, muzikale museumnacht op Fogelsangh-State

Tijdens de Friese museumnacht presenteert museum Fogelsangh-State zich als een museum waar muziek in zit.

Tijdens de Museumnacht Fryslân op 30 september a.s. onthult de Fogelsangh-State haar muzikale geheimen in de nacht. Voor de hand ligt de verwijzing naar het wapen van Fogelsangh-State met de zwaan. Het Zwanenmeer van Tsjaikovsky zal bij de entree al te horen zijn. Verder worden de verschillende kamers in de State muzikaal “behangen” met thematische muziek. Op de avond zelf zijn verschillende concertjes te horen in de daarvoor ingerichte eetkamer. Bezoekers wordt gevraagd zich 19e eeuws te kleden om een avond op stand naar het concert te gaan maar ook het museum te bekijken. 30 september is tevens een afsluiting van het seizoen op Fogelsangh-State. In mei 2024 is het museum weer regulier open. In de winter alleen voor groepen op afspraak.

 

Start museumnacht 19:00-00:00 Reguliere entreeprijs van € 5,-

 

Natuurwerkdag

Fogelsangh-State doet mee!

Op  zaterdag 4 november 2023 vindt de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats. Iedereen kan op deze dag werken aan het behoud en herstel van natuur en landschap. De Natuurwerkdag is een opknapbeurt van het landschap en de grootste vrijwilligersactie in de Nederlandse natuur. Afhankelijk van de streek en de locatie zijn er verschillende activiteiten zoals snoeien, zagen, hooien, schoonmaken van poelen en paden, knotten van wilgen, maken van takkenrillen en verwijderen van riet.

Wil je meedoen?

Landschapsbeheer Friesland is coördinator van de Natuurwerkdag in de provincie Friesland. Wil je meedoen aan de Natuurwerkdag als deelnemende partij in Friesland? Neem dan contact met ons op via 0512-38 38 00. Wil je meedoen als vrijwilliger? Kijk dan voor het overzicht van activiteiten per provincie op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan. We zien je graag op de Natuurwerkdag!