Het museum is begin 18 mei 2024 weer open voor publiek.  Ons thema voor 2024 is “Aan tafel” We zien u dan graag weer in ons museum.

 

Sprookjesachtig voorjaarsconcert met violiste Emma Roijackers en pianist Florian Verweij 
Zaterdagavond 20 april 2024 organiseert Kunstkring Hardegarijp een “sprookjesachtig voorjaarsconcert” op Fogelsangh-State.
Op speciaal verzoek van de Kunstkring komen violiste Emma Roijackers en pianist Florian Verweij naar Fogelsangh State te Veenklooster. Zij spelen een programma dat in het teken van sprookjes staat waarbij werken van Prokofiev, Wantenaar, Szymanowski en Grieg tot leven worden gebracht.
Violiste Emma Roijackers is actief als kamermusicus, soliste en concertmeester. Ze heeft gestudeerd bij Lex Korff de Gidts en Ilya Grubert in Amsterdam. In 2019 studeerde zij af met een 10. Aan Emma zijn verschillende prijzen toegekend. Op het Oskar Back Concours 2022 kreeg zij de 2e prijs, de publieksprijs en de prijs voor de beste uitvoering van het moderne werk. Ze won de 1e prijs op het internationale concours “Luigi Zanuccoli” in Italië en ze was dit jaar genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs. Sinds dit jaar is zij artistiek directeur van het HearAndNow Kamermuziekfestival. Ze trad recentelijk op als solist met vioolconcerten van Prokofiev en Tchaikovsky. Het komend seizoen zal ze soleren in vioolconcerten van Hartmann en Brahms. Emma speelt op een viool gebouwd door Giovanni Grancino (1700-1705, Milaan), ter beschikking gesteld door een anonieme weldoener. Op de website is er veel meer te lezen over Emma. https://emmaroijackers.com/
Pianist Florian Verweij (1997) onderscheidt zich met zijn openhartige en fantasierijke spel, waarmee hij zijn muziek vervult van poëzie, vertelkracht en spontaniteit. ‘Hij is een ware dichter aan de piano met een omvangrijk technisch arsenaal, dat hij altijd op diep muzikale wijze benut; iemand met kristalheldere intelligentie, gevoeligheid en muzikaal begrip,’ zei pianist en Liszt-specialist Leslie Howard. In 2023 maakte Florian zijn debuut in Het Concertgebouw voor een uitverkochte Kleine Zaal. Muziekblad De Nieuwe Muze schreef ‘hij speelde met gevoel voor heroïek en noblesse’ en ‘technisch was het spel van de Nederlandse pianist ijzersterk’. Florian is genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs 2024, en in het najaar verschijnt zijn debuutalbum bij Gutman Records. Over Florian is nog veel meer te lezen op zijn website https://www.florianverweij.nl/
Datum: 20 april 2024
Aanvang: 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur
Locatie: Kleasterwei 3 Veenklooster.
Toegangsprijs : € 22,50, inclusief een drankje in de pauze.
Reserveren kan via de website https://www.kunstkringhardegarijp.nl/
Wij verzoeken u daarna de toegangsprijs à € 22,50 MAAL het aantal personen over te maken aan: Kunstkring Hardegarijp, IBAN NL65 RABO 0104 8595 71, onder vermelding van uw naam en het aantal kaarten.
Heeft u toch nog vragen neem dan gerust contact met ons op via 06 53159286 of stuur een email aan kunstkringhardegarijp@gmail.com
Gereserveerde plaatsen kunnen tot 7 dagen voor het concert geannuleerd worden met restitutie.

MUZIEK ROND DE VLEUGEL

Kunstkring Hardegarijp organiseert ook dit jaar weer i.s.m. Fogelsangh-State “Muziek rond de vleugel”. Hoogwaardige amateurmusici krijgen de mogelijkheid aan om op te treden.

Op 26 mei 2024 start het seizoen met een Noorse middag met muziek van Edvard Grieg i.v.m. de geboortedag van Edvard Grieg op 15 juni met een kwartet van 4 vrouwen, een verteller en een pianist. Fogelsangh-State heeft het seizoen thema “Aan tafel”, musici is gevraagd een link met dit thema te maken.

26 mei  Femm’tet o.l.v Piet Vessies

2 juni   Duo Ilse Terpstra, dwarsfluit & Sebastiaan Schippers, piano

7 juli    Menno Kuipers, piano, Schumann en Prokofjev

22 sept Trio Tentativo, piano en fluiten

De aanvang is altijd om 14:00 uur.

De toegang is € 5,- euro toegang voor Museum Fogelsangh-State er is ruimschoots de gelegenheid het landgoed te bekijken en na het broedseizoen ook de bijbehorende parktuin.