Het Slot op slot tot 2 juni 2020

Beste bezoekers,

Het slot is op slot! in verband met het CONVID-19 virus blijven onze deuren tot na Pinksteren gesloten. Wij hopen dinsdag 2 juni open te kunnen gaan.

Ook voor groepen zijn wij tot 2 juni gesloten.

Mocht u vragen hebben, 0651324442 of mail via ons contactformulier.

Muziek rond de Vleugel

In samenwerking met de Kunstkring Hardegarijp, wordt er weer een gevarrieerd programma rondom de vleugel gebracht. Data staan vast muziek komt zodra we weten wie komt spelen op deze site.

  • 7 juni
  • 5 juli
  • 23 augustus
  • 27 september

Over de Grens

De korte expositie “Over de Grens” gaat ook in 2020 verder! Fogelsangh-State heeft een lange traditie van “ over de grens”. Een gedeelte van het landgoed ligt in Achtkarspelen en het andere gedeelte ligt in Kollumerland. De grens tussen die twee gemeenten is de Swadde, een oeroude waterloop, en die Swadde was al in de 16e eeuw de grens tussen het Bisdom van Münster en het Bisdom van Utrecht. “Over de grens” Speelt ook bij de families die op Fogelsangh-State woonden. Cecilia van Heemstra (1769-1836) was een dondersteen, moest van haar moeder trouwen met haar neef van Sytzama, maar ging er vandoor met haar vriend van Haren, vluchtte met hem “Over de grens” was ook steeds voor Hector Livius van Heemstra, de laatste mannelijke bewoner van Fogelsangh-State. Hij reisde veel en vaak “over de grens”, bezocht de Libanon, Israel, Egypte en op de terugreis van één van zijn verre reizen kwam hij in Bremen, net “over de grens” van hier uit, en vond daar “over de grens” zijn vrouw Adeline Engelken en zij leefden lang en gelukkig op Fogelsangh-State.